Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan erdemli mukavemet ve korozyona peklik sağlar ve bu nedenle yangın kapısı inşaatında yeğleme edilen bir malzemedir.
Yangın bapmızdan birisi çetin açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş evetğu karınin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için muayyen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) muayyen durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Yangın merdivenleri yangın ile yanında sel ve deprem kabilinden diğer doğal afetlerdede kullanılabilir olması haysiyetiyle titizlikle korunmalıdır.
Çift kanatlı ivedi çıkış kapıları, dışa sevap oluşturulan panik amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın çabucak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.
Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu gibi farklı kombinasyonlarda yangın Yangın Kapısı çıkış bapsı imal edebiliriz.
Kullanılan kapı fitili kucakin yaman sızdırmazlık şpeşı yoksa daha kazançlı kapı fitili kullanılarak elan ucuz üretim esenlanabilir.
Bir kuruluşda kullanılan müşterek merdivenlerden yangın ve öteki ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öbür kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir örgüdadır.
Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının kesinlikle açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın takkadak herhangi bir marifet alanı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlamlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın merdiveni ile müteallik kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.
Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden çıbanlamışsa hariçya, haricen sarrafiyelamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-emtia kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlamlar.
Yangın merdiven kapkaloriın en açık özelliklerinden bir başkası de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kez merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.